Bezoek Minitopia op de dag van Duurzaamheid!

Wo 10 oktober

13:00 - 17:00 Minitopia openbaar voor bezoekers

 

MINITOPIA IN DEN BOSCH

 

Met onze westerse levensstijl hebben wij een grote impact op de planeet. Hoe we reizen, eten, wonen, maar ook door de grote hoeveelheid spullen die we kopen. Ontspullen en op kleinere voet leven is dan ook een nieuwe trend, die niet alleen duurzaam is, maar ook rust geeft.

 

In Den Bosch opende in september op de Poeldonkweg in Den Bosch Minitopia 2: een experiment met tijdelijke innovatieve circulaire micro woningen. 25 tiny en iets minder tiny houses, door de bewoners zelf ontworpen en gemaakt, op een oude milieustraat. Hier experimenteren de bewoners met ontspullen, duurzaam bouwen en sociaal samenleven met behulp van de gemeente.

 

“De duurzaamheid zit hier niet zozeer in zonnepanelen of groene daken, maar in het besparen van grondstoffen en hergebruiken van bestaande terreinen. Vrijwel alle woningen zijn gemaakt van tweedehands artikelen die op sites zoals Marktplaats staan en zijn er veel braakliggende terreinen die op deze manier een tweede leven krijgen", legt Rolf van Boxmeer uit.

 

Hij is met Tessa Peters initiator van het project Minitopia, dat in 2016 op een terrein aan de Sint-Teunislaan in Den Bosch begon. ,,Veel mensen willen hun leven en omgeving zelf vormgeven, ", aldus Peters. ,, Ze willen niet dat anderen voor hen denken en ze alleen nog het kleurtje mogen uitzoeken."

 

Het duurzame zit hem behalve in het circulaire, ook in het ontspullen: want in een micro woning denk je extra goed na over wat je nou echt nodig hebt, en wat je net zo goed kunt laten.

 

 

Terug naar de homepage

© 2018 Minitopia | Gemaakt door Ilse Zuidinga